dijous, d’abril 20, 2006

Gran pre-estrena de Rock&Cat al Liceu

Hola família. Ahir al vespre vaig tenir el plaer d'assistir a la pre-estrena de la pel.lícula Rock&Cat, al Gran Teatre del Liceu. Ni de bon troç imaginava la quantitat d'emocions i records que estaven a punt de començar a passar pel davant. En un Liceu ple de gom a gom, tothom esperava amb ànsia l'inici de la pel.lícula. Desde l'abril de l'any passat que n'estem sentir a parlar, i ara ja arribat el moment tan esperat.

Passades les 21h, s'apaguen els llums i comença la projecció. Feia dies que em preguntava com s'ho hauria fet en Jordi Roigé per explicar-nos aquesta història, quin seria el fil argumental i en definitiva, quina seria la manera d'explicar-nos aquesta pel.lícula. Després de veure-la, només puc dir que l'opció triada ha sigut perfecte. El relat s'explica per ell mateix, son els músics qui porten el ritme de la història, mentre s'intercalen les cançons amb les explicacions i les respostes a les preguntes que va formulant el director. Hi trobem tres grans eixos temàtics que discorren en paral.lel. El primer l'ocupa el concert central rodat al Liceu, on els músics interpreten les cançons més representatives de les seves carreres, el segón eix es basa en entrevistes, declaracions i converses entre els artistes a les seves poblacions d'origen i finalment el tercer eix es centra en el procés de creació de les cançons inédites.

Un total de 16 cançons composen la banda sonora de la pel.lícula, quatre de les quals són inèdites. És una recopilació d'aquelles cançons que ens han marcat a tots, que formen part de la nostra banda sonora personal, i que tants records i emocions despertaran mentre les escoltem. Aquests grans temes són els que trobarem, "Vespre" i "Bon Dia" dels Pets, "Si Vens" de Ja T'ho Diré, l'elèctrica "Quan Et Sentis De Marbre", dels nostres estimats Gossos, "El Far Del Sud", de Sopa de Cabra i "L'empordà", cantat a duo amb Pep Sala, el mític "Boig Per Tu", duo de Pep Sala amb Montse Llaràs, "El Tren De Mitjanit", cantat a duo per Pep Sala i Gerard Quintana, "Ull Per Ull" d'Adrià Puntí, "Foc Al Cor" de Bars, l'impressionant balada de tall heavy "El Vol De l'Home Ocell" de Sangtraït i interpretada per Quim Mandado i finalment "Clava't", de Duble Buble.

D'altra banda trobem quatre peces inèdites com us explicava abans. La primera és una de les col.laboracions que ha aixecat més espectació i curiositat. Es tracta de "Només Una Cançó", interpretada a duo per Pep Sala i Gerar Quintana, una cançó que recorda aquell so tan característic de SAU barrejat amb la millor essència de Sopa de Cabra.
La segona, "Turquesa", interpretada per Gossos i Cris Juanico. Sempre s'ha dit que Gossos i Juanico han tingut molt bona sintonia, i aquesta cançó n'és el reflexe. La lletra es de Cris Juanico, i l'estructura musical de Gossos, seguint la línia de l'últim disc.
La tercera, "Silencis", una impressionant balada de tall clàssic interpretada per Josep Thió i Lluís Gavaldà. Una bellíssima balada que de ben segur us arrancarà alguna llagrima.
I finalment la quarta, "Quan Els Llums S'apaguen". És la primera composició en solitari del cantant dels Pets, Lluís Gavaldà, i serveix per acompanyar els crèdits de la pel.lícula.

Com veieu, una tria de cançons que no deixarà indiferent a ningú. Definitivament, Rock&Cat va més enllà de les cançons, una pel.lícula carregada de moments màgics, anècdotes, reflexions i opinions que de ben segur us faran riure i plorar, emocionar-vos i recordar moments especials de la vostra vida. Rock&Cat és un homenatge a totes aquestes bandes i a unes cançons que ja formen part de la memòria col.lectiva.

Si us agrada el Rock i la música feta aquí, amb la nostra llengua no us podeu perdre aquesta pel.lícula. I finalment, a tall anecdòtic, alguna vegada heu jugat a buscar en Wally? Si és així, en aquest cas només cal canviar el personatge pel grandíssim Santi Serratosa i veure si sou capaços de trobar-lo. Serà fàcil, ja que ha posat la bateria a ni més ni menys que 13 de les 16 cançons. Senzillament espectacular.

En definitiva, ha sigut una nit plena d'emocions. Gràcies als creadors d'aquesta idea i d'haver-la fet realitat, i gràcies als grups que heu participat, i que feu que el dia a dia amb les vostres cançons sigui més fàcil de portar. Rock&Cat s'estrena el 21 d'abril, heu d'anar a veure-la i vibrar de la mateixa forma que hem vibrat a la pre-estresna. És la història viva del Rock en català.

Salutacions!

2 comentaris:

Joan Enric ha dit...

Javi, amic, gràcies per oferir-me la possibilitat d'haver gaudit de la nit d'ahir. Aquests són els dies que es queden gravats a la retina. Moltes gràcies :) Una abraçada

Anònim ha dit...

Realment va ser una nit màgica...

:)