dimecres, de novembre 01, 2006

Gossos a Ripoll

Hola família. Dissabte 4 de novembre, Gossos actuen a Ripoll. El concert es farà al Pavelló Municipal d'Esports (C/Pallars Sobirà nº 6), a partir de les 19:30h, i serà gratuït.

Organitzen el concert l'Ajuntament de Ripoll (Regidoria de Joventut), les Entitats Juvenils de Ripoll, i col.labora la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El concert forma part dels actes de la Jornada de Joventut que es celebrarà al poble aquest mateix dia.

La jornada es completarà amb altres actes. Tot plegat començarà a les 11h del matí, amb un espectacle de jocs de màgia pels mes menuts. A partir de les 16h podreu participar a la gimcama que recorrerà tot el poble, i finalitzarà amb un cercavila popular que us durà cap el pavelló. A les 19h es farà un berenar per tots els participants, i finalment, a les 19:30h començarà el concert de Gossos. A les 22h, i també al pavelló, qui ho desitji es podrà quedar al sopar. Els tiquets valdran 10 euros, i es podran comprar allí mateix. Per finalitzar la jornada, a les 23:30h actuaran CR6 Band - banda italiana - La Tropa i La Orquesta Diversiones.

L'horari del concert és poc habitual, i per això mateix us recomanem que aprofiteu el dia sencer a Ripoll. Podeu gaudir dels actes de la jornada, o aprofitar per visitar el poble.
Si ens passegem pel centre de la vila descobrirem edificis modernistes i d’interès arquitectònic, que varen ser edificats en un moment de progrés i industrialització originat als voltants dels rius Ter i Freser. Una de les visites obligades a Ripoll és el Monestir benedictí de Santa Maria de Ripoll, fundat vers l'any 879 i que va tenir un important pes en la història de Catalunya, pel seu poder polític, religiós, econòmic i cultural. Tant l'esglèsia com els claustres mereixen passar-s'hi una bona estona. D'altra banda, també trobareu edificis modernistes. Altres visites d'interès, el Museu de Ripoll, l'Scriptorium, i tot un seguit de rutes turístiques. Podeu ampliar tota aquesta informació entrant a la web de l'Ajuntament de Ripoll.

Si voleu dinar a Ripoll heu de saber que l’oferta gastronòmica és molt variada. Pels amants del menjar tradicional o pels qui els hi agrada provar els plats típics del país, a Ripoll trobaran des d’un bon pa amb tomàquet i embotits, fins a una bona cassola de peus de porc o el xai del Ripollès, per donar uns exemples. Per altra banda, si preferiu el menjar més contemporani de la nova cuina, aquí també en podràs gaudir. Clicant aquí teniu una relació dels restaurants.

Finalment, com arribar-hi. La vila de Ripoll, capital del Ripollès, està situada a 691 metres sobre el nivell del mar, al cor del Pre-pirineu, i envoltada de muntanyes. Té una extensió de 74 Km2. El seu nucli urbà s’ha anat estenen, amb els anys, a la vora dels rius Ter i Freser, els quals es troben a la vila, donant a la vall la forma d’una Y grega. La seva ubicació i les comunicacions terrestres fan que Ripoll estigui a prop de tot arreu.

La xarxa viària està estructurada de manera que la majoria de les carreteres de la comarca i les vies principals, com la C-17, la N-152 i la N-260 passen pel municipi. El transport públic connecta amb les comarques veïnes i altres destinacions com Barcelona i Girona. La línia de tren que passa per Ripoll permet anar cap a Barcelona o cap a Puigcerdà i la Tour de Carol, en territori francès.

Venint per carretera:

Des de Barcelona: Vic-Ripoll ( C-17)
Des de Girona: pel túnel de Collabós (equivocament anomenat túnel de Capsacosta) .Per la carretera de Vallfogona, a través del coll de Canes (N-260). Per l'Eix Tranversal de Girona fins a Vic (C-25)-Ripoll (C-17).
Des de Puigcerdà, Andorra: per la collada de Toses-Ribes de Freser-Campdevànol-Ripoll (N-152).
Des de Lleida: per l'Eix Tranversal fins a Vic (C-25)-Ripoll (C-17)
Des de Tarragona: Barcelona-Vic-Ripoll (C-17)

Venint amb ferrocarril:
RENFE: Línia Barcelona-Ripoll-Puigcerdà (trens diàris regionals)

Venint amb autobús:
Transports TEISA, des de Barcelona, des de Girona
i des d'Olot.

Aquest serà l'últim concert abans del de final de gira a la Sala Bikini de Barcelona. Com veieu, el programa és molt atractiu, i si no coneixeu Ripoll, és una gran ocasió per visitar aquesta vila, altrament coneguda com el "Bressol de Catalunya”.